Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

“Софарма Трейдинг“ отчита 19% ръст на неконсолидираната печалба за полугодието

Резултатът преди данъци достига 12,5 млн. лв., но предстои публикуване на консолидираните резултати, които традиционно са по-ниски

“Софарма Трейдинг“ отчита 19% ръст на неконсолидираната печалба за полугодието

„Софарма Трейдинг“ АД отчита 19% ръст на неконсолидираната печалба преди данъци до 12,5 млн. лв. за полугодието на 2020 г. спрямо 10,48 млн. лв. за първата половина на миналата година, посочва се в съобщение на компанията, публикувано чрез „Българска фондова борса“ АД.

Само през юни 2020 г. печалбата преди данъци бележи ръст от 48% на годишна база и възлиза на 2,62 млн. лв.

Неконсолидираните продажби на „Софарма Трейдинг“ АД са с ръст от 11% на годишна база до 420,9 млн. лв. за полугодието на 2020 г. Само за юни повишението е с 10% до 62,22 млн. лв.

Предстои в следващите месеци да бъдат публикувани консолидираните резултати на „Софарма Трейдинг“ АД , които традиционно са по-ниски от неконсолидираните. Например консолидираната печалба за първото тримесечие на 2020 г. беше 4,15 млн. лв. при неконсолидирана от 6,1 млн. лв.

Акциите на „Софарма Трейдинг“ АД поевтиняват с 19% в последните 12 месеца до 5,45 лв. за акция и 179,3 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,3 лв., което смекчава спада. Основен акционер е „Софарма“ АД с дял от три четвърти в дружеството.

Материалът има информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава 1 акция в капитала на дружеството.
 

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Миглена Иванова
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Новини и анализи
„Монбат“ с 18% спад на консолидираната печалба за 8-те месеца